innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
DİJİTAL PAZARLAMA NEDEN ÖNEMLİDİR?
Mayıs 08

DİJİTAL PAZARLAMA NEDEN ÖNEMLİDİR?

DİJİTAL PAZARLAMA NEDEN ÖNEMLİDİR?

08 Mayıs | 1660 |
Gizem DEMİRTAŞ
Gizem DEMİRTAŞ | @gizemdemirtas Communications Manager

Bu yazımızda sizlere dijital pazarlamanın ne ve neden önemli olduğunu aktaracağız. Dijital pazarlamanın geleneksel pazarlamadan farkı ve 2019 verilerine göre internet ve sosyal medya kullanım verilerini derledik.

DİJİTAL PAZARLAMA NEDİR?

Dijital pazarlama terimini açıklamak oldukça basittir. Dijital platformda uygulamış olduğunuz pazarlama faaliyetleridir. Bu platformlar; internet, mobil ve sosyal medyadır. Bunların içerisinde bizim yazımızda en çok yer vereceğimiz platform sosyal medyadır. Sosyal medya kullanımı arttıkça bu markaların bu platformda yer alma ihtiyaçları artmıştır. Geleneksel pazarlamada olduğu gibi amaç ürün veya hizmeti hedef kitle ile buluşturmak, satışını gerçekleştirmek, tanıtmak olarak karşımıza çıkmaktadır. Yani pazarlamanın temel prensipleri dijital pazarlamada da devam etmektedir.

NEDEN DİJİTAL PAZARLAMA?

2018 yılının internet, sosyal medya kullanıcı istatistiklerine baktığımızda pazarlama faaliyetleri için en uygun ortamın dijital ortam olduğunu görmekteyiz. Dünyada 4.38 milyar insanın yani dünya nüfusunun %56’sının internet kullanıcısı olduğu,  insanların %3.48 milyarı yani dünya nüfusunun %45’nin sosyal medya kullanıcısı olduğunu görmekteyiz*

Türkiye’de dijital ortamda yer alma verilerine kısaca bakacak olursak nüfusun %72’sinin yani 59.36 milyon insanın internet kullanıcısı olduğu, %63’ünün yani 52 milyon insanın aktif sosyal medya kullanıcı olduğunu görmekteyiz.**

İstatistikler doğrultusunda ülkemizde de pazarlama kanalı olarak dijital platformların kullanılması doğru bir seçenek olacaktır.

Dijital platformda tüketici davranışlarını kontrol etmek ve buna yönelik satış teknikleri geliştirmek mümkündür. Bu açıdan ürün ve hizmetini satın aldırmak isteyen markalar için önemli bir platformdur. Doğru hedef kitleye doğru mecrada doğru zamanda ulaşabilme olanağı sunması, hedef kitlenin spesifik olarak belirlenebiliyor olması dijital pazarlamanın tercih edilebilirliğini arttırmaktadır.

DİJİTAL PAZARLAMADA DİKKAT EDİN!
Hedef kitlenizi çok geniş tutmak, size zaman ve para kaybettirecektir. Özelliklerini, satın alma davranışını, konumunu gibi bilgileri bildiğiniz hedef kitlenizi daha küçük tutmanız gerekmektedir.

Hedef kitleniz ile çift yönlü bir iletişim kurmaktan kaçınmayın. İnsanların size ulaşmasını kolaylaştırın. İletişime hızlı ve problem çözücü olarak giriş yapın.

Müşteri deneyimlerinizi takip edin. Onlar ile iletişiminizi kuvvetlendirerek deneyimlerini sizlerle paylaşma imkanı sunun.
 

Geleneksel pazarlamanın sizlere sunamayacağı verileri dijital pazarlama bizlere kolaylıkla sunabilmektedir. Bu açıdan 21. Yüzyılın bu pazarlama trendini doğru ve aktif olarak kullanmak markalara çok şey kazandıracaktır.
 

  • dijital pazarlama
  • sosyal medya dijital pazarlama
  • sosyal medya yönetimi
  • facebook pazarlaması

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Hocam biz insanları tüketim çılgınlığına mı sokuyoruz acaba? Duygulara hitap etmek ne kadar doğru? Almayacak ürünü aldırmak etik mi?

    Şükran - 02.01.2022 17:45