innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
''SPOTİFY''DA HİKAYELER ÖZELLİĞİNİ GETİRİYOR!
Mayıs 17

''SPOTİFY''DA HİKAYELER ÖZELLİĞİNİ GETİRİYOR!

''SPOTİFY''DA HİKAYELER ÖZELLİĞİNİ GETİRİYOR!

17 Mayıs | 701 |
Cansu Acar
Cansu Acar | @cansuacar Social Media Copywriter

Spotify, bizim ne eksiğimiz var demiş olacak ki "Storyline" adını verdiği, hikâyeler özelliğini test ediyor. Biliyorsunuz hikayeler özelliği ilk olarak Snapchat’le başlamış, daha sonra Instagram, Facebook diye devam etmiş ve hemen hemen bütün sosyal medyalarda karşımıza çıkmıştı. Müzik streaming uygulaması olan Spotify’da, sanatçıların şarkıları hakkında sahne arkası bilgileri veren "Storyline" isimli yeni bir özelliği test ediyor. Şahsen, sanatçı ve dinleyici arasında bağ kurmak açısından çok verimli olacak diye düşünüyorum.

           

"Storyline" diğer sosyal medyalarda gördüğünüz hikâyeler özelliğinden farklı bir uygulama olacak. Zira Storyline’da kullanıcılar değil müzisyenler hikâye paylaşacaklar. Yani kısaca “müzisyenlerin kullanabildiği özellik” desek daha net bir ifade olur. Tabii diyeceksiniz ki bu özellik zaten  Spotify’da “Behind the Lyrics” adı altında var diye. İki özellik birbirine benzese de aslında farklılar. Behind the Lyrics, üçüncü taraf bir şirket olan Genius ile işbirliği sağlarken, Storylines’da şarkı sözleri direkt sanatçı tarafından gelecek. Yukarıda da yazdığım gibi bu özellik, sanatçı-dinleyici arasında bir köprü görevi görüyor ve ikisi arasındaki ilişkileri artırarak yakınlaşmalarını sağlıyor. Hayranı olduğunuz sanatçıya “Storyline” sayesinde bir tık daha yakın oluyorsunuz yani.

        

Henüz tüm kullanıcılara sunulmayan özellik Billie Ellish ve Jonas Brothers gibi birçok sanatçı tarafından kullanılmaya başlandı bile. Test aşamasında olan özelliğin tutacak mı tutmayacak mı sorusu ise merak konusu çünkü birçok kişi hikayeler özelliğini severek izlerken başka bir kesim çoğu uygulamada bu özelliği görmekten sıkılmış durumda. Bakalım uygulama testi geçip tüm kullanıcılara sunulacak mı, zamanla göreceğiz akıbetini.

Storylines’ın, hem iOS hem Android için test aşamasında olduğunu; şimdilik ABD, Hollanda gibi ülkelerde kullanılmaya başlandığını belirterek yazımın sonuna gelmiş bulunmaktayım. Haftaya görüşmek üzere sayın okuyan!

  • spotify
  • spotify storyline
  • soundtrack
  • billie ellish
  • jonas brothers
  • Behind the Lyrics

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.