innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
GÜNCEL SOSYAL MEDYA
Mayıs 06

GÜNCEL SOSYAL MEDYA

GÜNCEL SOSYAL MEDYA

06 Mayıs | 569 |
Miraycan MUTLU
Miraycan MUTLU | @miraycanmutlu Social Media Copywriter

Bir marka için markanın güncel kalması, sosyal medya hesaplarında da güncel olması önemlidir. Sayfayı inceleyen hedef kitle ya da var olan takipçiler için güven oluşumu ve marka ile sıcak bir bağ oluşması önemlidir. Güncel haberler ve popüler yapıdan uzak bir marka sayfası, kullanıcıları ile arasındaki bağın zayıflamasına neden olur. Örneğin dolu yağışında markaların dikkat çeken paylaşımları, pek çok sosyal medya kullanıcısı tarafından da ilgi gördü ve pek çok kişi tarafından paylaşıldı. Marka sayfasında bu şekilde anlık haberlerin ve güncelliklerin takibi, kullanıcı açısından önemlidir. Bu durum olumlu olarak markaya dönüş sağlar. Akılda kalıcı olur, güncel durumlarda yine takipçinin sayfaya girmesini sağlar, günlük takip ile hedef kitleyi ve sadakatli kullanıcıyı sayfaya bağlar.

Güncelliği korumayan sosyal medya hesapları, stabilde kalarak takipçilerin ilgisinden uzak kalır. Bu da sayfanın ön plana çıkmasını, tt listesinde adının gözükmesini, keşfet bölümünde yer almasını engelleyecektir. Sosyal medya gündemleri anlık ve günlük olarak güncellenmektedir. Bu nedenle güncel ve günlük paylaşım yapmayan markaların geride kalması kaçınılmazdır.

Sosyal mecralardaki marka ve kişi sayısı gün geçtikçe artış göstermektedir. Bu nedenle bu havuzda ve kendi sektörleri arasında öne çıkmak isteyen markalar, güncellikleri takip etmelidir. Ürün ve hizmetlerindeki inovasyonların yanı sıra, gündemde olan popüler konuların da takibini yapmalı, bu konulara paylaşımlarında yer vermelidir. Güncellikten uzak ve sadece ürün/hizmet odaklı paylaşımların olduğu sosyal medya hesapları, kullanıcı ilgisinden uzak kalacaktır.

 

 

Günümüzde endüstriyel sektördeki firmalar bile artık gündemi takip ederek, gündeme yönelik paylaşımlara yer vermeye başlamıştır. Popüler firmalar ise bu güncel trendleri ve haberleri, kendi yapıları doğrultusunda farklılaştırarak bu şekilde paylaşmaya devam etmektedir. Örneğin; ürün gamında olan bir ürünü, güncel bir yapı ile tamamlayarak kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarabilmektedir.

Anlık güncellemeler ve durumlar; gündemi etkileyen bir olay, bir tarihi olay, caps tarzları, kanaat önderlerinin açıklamaları gibi durumlar olabilir. Bu nedenle takip edilmesi gereken haber mecraları, gün içinde kontrol edilerek, sekötre öncü markaların da olaylara tepkileri takip edilmelidir.

  • sosyalmedya
  • marka
  • markayönetimi
  • dijital
  • güncel
  • sosyalmedyayönetimi

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.