innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem

HİKAYESİ

Yöntem Kağıt markasının himayesinde üretilen ve satışa sunulan Only marka endüstriyel temizlik ürünleri, 2015 yılında sosyal medya serüvenine başlamıştı. 2018 yılında, Yöntem Kağıt himayesi altında giderek büyüyen Only markasına ait ürünler www.hijyenburda.com e-ticaret sitesi aracılığıyla satışa sunulmaya başlandı. Ağustos 2018'de sosyal medya çalışmalarını başlattığımız hijyenburda.com; her gün gelişen sosyal medya mecralarında Medya Baba ekibiyle yürümeye devam ediyor.

%0

Yeni müşteri başına maliyetteki düşüş

%0

kat web sitesi trafiğinde artış

0

Milyonun üzerinde potansiyel müşteriye erişim

HEDEF / AMAÇ

Ürünü Potansiyel Müşteri ile Buluşturmak ve e-ticaret sitesi

Only markasının hali hazırda zaten bulunan müşterisinin dışına çıkarak; geniş ürün yelpazesi ile hizmet verdiği www.hijyenburda.com e-ticaret sitesini sosyal medyadaki potansiyel müşterisi ile buluşturmak için belirlenen slogan yapısı; döneme uygun paylaşım stratejisi ile ilerlendi. Her paylaşımın üst metninde ve post grafiklerinde www.hijyenburda.com'a yer verildi. Çekilişler, aktif story paylaşımları ve ürün videoları ile desteklenen sosyal medya stratejisi ürünü sosyal medyadaki potansiyel müşteri ile buluşturmayı ve kullanıcıları e-ticaret sitesine yönlendirmeyi hedeflemiştir.

BAŞARI

Hijyen Burda internet üzerinde daha fazla kişiye erişmek istiyordu ve marka bilinirliğini artırmak ve potansiyel müşteri portföyü oluşturmak için Instagram'ı kullandı. Instagram'ın pazarlama araçlarını verimli şekilde kullanan Hijyen Burda, kampanya için başta belirlediği hedefleri fazlasıyla gerçekleştirdi. Yeni müşteri başına maliyetteki düşüş 5 kat elde ederken 3 kat daha fazla web site yönlendirmesi kazanıldı. 1 milyonun üzerinde kişiye erişim sağlandı.

YÜKLENİYOR

ÇÖZÜM

Sosyal mecralarda, ürünlerin tanıtılması ve e-ticaret sitesine yönlendirmelerin yapılmasını hedefleyerek, toplu ve bireysel ürün satışını desteklemeyi amaçlamaktadır. Hijyenburda.com sitesi ile, daha çok koku çeşitlerine yoğunlaşmıştır. Sosyal medya içeriklerinde, ürün kullanımları, kullanım alanları, çözüm getirdiği noktalar ve kokuların insanlar üzerindeki etkilerinden bahsedilmiştir.

  • Hedef kitlenin takipte olduğu sayfa, grup ve hashtag'ler araştırıldı.
  • Hedef kitlenin tüm demografik ve psikolojik özellikleri incelendi.
  • Markanın kimliği doğrultusunda sosyal medya dili ve grafik çizgisi oluşturuldu.
  • Postlarda ana öge olarak ürün/hizmet konumlandı.
  • Organik hedef kitlenin en çok cevap verdiği gün ve saatler belirlendi.
  • İstatiksel verilerden faydalanılarak paylaşım çizelgesi oluşturuldu.

Medya Baba'nın creative ekibi ile gerek Yöntem Kağıt gerekse Only markamız için defalarca kez çalıştık, çalışıyoruz... Başarılı ekip gücü ve doğru stratejiler ile markanıza sizden öte bir gözle bakıyorlar... Doğru zamanlama ile doğru ürünü ön plana çıkararak, takipçilerin marka ile etkileşime girmesini sağlayacak stratejiler uyguladılar. E-ticaret sitemiz www.hijyenburda.com, ilk 3 ayını bitirdikten sonra satış ve bilinirliğini önemli ölçüde arttırdı. Teşekkür ederiz Medya Baba...

Gülbahar Ünal

CEO