innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem

HİKAYESİ

Yollas, 2007 yılından beri Kocaeli’de uluslararası kalite standartlarında satış, servis ve yedek parça hizmeti sunmakta ve müşteri memnuniyetini en üst düzeyde sağlamaya çalışmaktadır. Bridgestone, Lassa gibi global lastik markalarının yetkili satıcısı ve servisi olan Yollas, Kocaeli lokasyonunda global lastik üreticilerinin temsilcisi konumundadır. 2017’nin son çeyreğinde tesislerini büyüterek sunduğu hizmetleri geliştirmiş ve arttırmıştır. Ayrıca off-road, motorsiklet gibi büyük bir kitlesi olan yarışlar kapsamında bu kişileri hizmet verdiği alanda buluşturmaktadır.

%0

potansiyel müşteriye erişildi

%0

toplam video görüntülemesi elde edildi

0

potansiyel müşteri formu iletildi

HEDEF / AMAÇ

Bulunduğu lokasyonda marka bilinirliğini arttırarak potansiyel müşteri kitlesine ulaşmak

Sadık bir müşteri portföyü olan Yollas, ismini Kocaeli lokasyonunda daha fazla duyurmak istiyordu. Yürüttüğü kampanya sürecinin ilk adımını markalaştırma yönünde oluştururken, potansiyel hedef kitlesine de ulaşarak sadık müşteri kitlesini arttırmak istiyordu.

BAŞARI

Otomobil servisi arayışında olan veya otomobil parçaları ve aksesuarlarıyla ilgilenen araç sahiplerine ulaştı. Potansiyel müşteri reklamı ile birden çok servis randevusu aldı.

YÜKLENİYOR

ÇÖZÜM

Marka hakkında bilgi sahibi olmayan kişilerden sadık müşterilere kadar çok sayıda insana erişmek için iki aşamadan oluşan kampanya oluşturuldu. Potansiyel yeni müşterilere erişmek, onları servis randevusu almaya teşvik etmek ve bu kitle üzerinde marka bilinirliğini arttırmak için vermekte olduğu hizmetleri tanıtan video prodüksiyon çalışmaları hazırlandı. Bugüne kadar dijital ortamlarda herhangi bir datası olmadığı için kaynak gösterilecek bir hedef kitlesi bulunmamaktaydı. Bu nedenle marka kimliği, hizmet alanı göz önüne alınarak özel hedef kitleler oluşturuldu. Bu kitlelere video görüntülenme reklamları ve potansiyel müşteri bulma reklamları çıkıldı. Post içeriklerinde eğlenceli, samimi ve sıcak bir dil kreatif dokunuşlarla kullanıldı. Bu içerikler, özel hedef kitle oluşturularak marka ile etkileşime giren kişilerin önüne dinamik reklamlarla çıkartıldı. Hedeflenen bu kitlenin, gerçek Facebook profillerini kullanarak iletişim formunu doldurmaları ve bu sayede kullanıcıların bilgilerini paylaşmaları kolaylaştırıldı. Potansiyel müşteriler "Kaydol" eylem çağrısı düğmesine tıkladığında, randevu almak istedikleri tarihi ve saati, iletişim bilgilerini soran bir form sayfasına yönlendirildi. Kişilerle iletişime geçildi.

  • Hedef kitlenin takipte olduğu sayfa, grup ve hashtag'ler araştırıldı.
  • Hedef kitlenin tüm demografik ve psikolojik özellikleri incelendi.
  • Markanın kimliği doğrultusunda sosyal medya dili ve grafik çizgisi oluşturuldu.
  • Postlarda ana öge olarak ürün/hizmet konumlandı.
  • Organik hedef kitlenin en çok cevap verdiği gün ve saatler belirlendi.
  • İstatiksel verilerden faydalanılarak paylaşım çizelgesi oluşturuldu.

Uzun yıllardır hizmet verdiğimiz Kocaeli'nde daha fazla bilinirliğimizin artmasını sağladılar. İnsanların yaptığımız işlerden haberdar olması, hizmetlerimizin kalitesini öğrenmesi için doğru bir iletişim kanalında yer almamıza olanak sağladılar. Dinamik ekipleri ile ihtiyaçlarımızı ve markamızı ileriye götürecek adımları belirleyerek bizimde hizmet verdiğimiz yerde değişime girmemize ilham verdiler. Belirli periodlarla yaptıkları toplantılar ile bu sıcak, dinamik ekip markamızın bir parçası oldular.

Halil Can

Brand Manager