innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem

HİKAYESİ

Yöntem Kâğıt altında hizmet veren Only, endüstriyel temizlik ürünlerini piyasaya sunmaktadır. 2015 yılında sosyal medya serüvenine başlayan Only, 2018 yılında Yöntem Kâğıt himayesi altına girerek çalışmalarını sürdürdü. Hijyeni ve insan sağlığını en değerli olgu olarak kabul eden Only, sürekli gelişim ve inovasyon yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

%0

Yeni Müşteri Başına Maliyetteki Düşüş

%0

Oranında Sadık Takipçi Artışı

0

Milyonun Üzerinde Potansiyel Müşteriye Erişim

HEDEF / AMAÇ

Potansiyel müşterilere erişme ve ürün tanıtımı

Only, ürünlerini tanıtarak, büyük küçük orta boyutlu işletmelerin çözüm ortağı olarak ürün tedariği sağlamayı ve market raflarında yer almayı hedefliyordu. Marka bilinirliği ve çalışma portfolyosu bu doğrultuda oluşturuldu. Pandemi sürecinde çıkarmış olduğu ürünlere daha fazla ağırlık vermek ve ürünlerini tanıtmak istiyordu. Yapılan prodüksiyon çalışmaları ve yeni mecra uygulamaları ile birlikte ürünlerin başarılı bir şekilde hedef kitleye tanırılması amaçlandı.

BAŞARI

Only, internet üzerinde marka bilinirliğini arttırmak ve potansiyel müşterilere ulaşmak için Facebook, Instagram, Reels, Twitter ve Youtube’u kullandı. Reels üzerinden yapılan yenilikçi fikirlerle hedef kitleye %234 oranında artış kazanıldı. Sadık müşterilerin markaya ilgisi arttı.

YÜKLENİYOR

ÇÖZÜM

Günümüzde kullanılan sosyal medya mecraları belirli hedef kitleye hızlı bir şekilde ulaşmaktadır. Bu nedenle Only ile de yenilikçi fikirleri, ürün tanıtımına ağırlık vererek, hedef kitleye aktarmak amaçlanmalıdır. Yapılan prodüksiyon fikirleri ile ürünleri tanıtmak markayı hedef kitleye anlatmanın en iyi yollardan birisidir.

  • Hedef kitlenin takipte olduğu sayfa, grup ve hashtag'ler araştırıldı.
  • Hedef kitlenin tüm demografik ve psikolojik özellikleri incelendi.
  • Markanın kimliği doğrultusunda sosyal medya dili ve grafik çizgisi oluşturuldu.
  • Postlarda ana öge olarak ürün/hizmet konumlandı.
  • Organik hedef kitlenin en çok cevap verdiği gün ve saatler belirlendi.
  • İstatiksel verilerden faydalanılarak paylaşım çizelgesi oluşturuldu.

İnternet üzerinden satış gerçekleştirdiğimiz ürünlerimizi sosyal medyada yenilikçi hedef kitleye aktarma kaygısı ile Medya Baba’ya geldik. Modernleşen logomuzun ilk sürecinden beri birlikte çalıştığımız ajans ekibinin titiz çalışması, ürünlere hâkimiyeti sayesinde dijital kimliğimizi oluşturduk. Bu seneki hedefimiz pandemi sürecinde çıkarmış olduğumuz ürünlerimizi hedef kitlemize başarılı bir şekilde tanıtmak. Karşımızda ne istediğimizi bilen bir ekip var, bizi anlayarak her çalışmaya kendilerinden kreatif dokunuşlar kattılar. Daha çok güzel işlere birlikte imza atacağımıza inanıyorum.

Gülbahar Ünal

CEP