innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem

HİKAYESİ

Borline, Türkiye’de ilk bor katkılı sıvı çamaşır deterjanını üreten firmadır. Bozoklar Makine Kimya tarafından üretilen Borline ürünleri piyasaya çıkış sırası ile çamaşır deterjanı, sıvı el sabunu, bulaşık deterjanı ve antibakteriyel sıvı el sabunudur. Yakın zaman planlarında çamaşır suyu ve yüzey temizleyiciler üretmek bulunmaktadır. Türkiye’nin birçok ilinde marketlerde satışı vardır.

%0

Sosyal Medya Takipçi Artışı

%0

Sosyal Medya Takipçi Artışı

0

Sosyal Medya Toplam Erişim

HEDEF / AMAÇ

Sosyal Medya Üzerinden Potansiyel Müşterilere Ulaşmak

Yeni satış noktaları ile satış ağını genişleten Borline, daha fazla kişiye erişerek ulusal çapta bir bilinirlik elde etmek istemektedir. Market zincirlerinde satışlarının sosyal medya ile desteklenmesiyle geniş kitlelere ürününü tanıtma fırsatı yakalamıştır.

BAŞARI

Ürünü deneyimleyen kişilerin öngörülerinden yola çıkarak oluşturulan içerikler takipçilerin beğenisini kazanmış ve ürünü deneme isteği uyandırmıştır. Ürünü deneyen bu kişilerin video ve fotoğrafları sosyal medya hesaplarında paylaşılarak henüz ürün ile deneyim yaşamamış kişilere referans olmuştur.

YÜKLENİYOR

ÇÖZÜM

Borline'nın takipçilerinin öngörüsü çıkarılarak içerikler oluşturulmuştur. Takipçilere benzer kitleler oluşturularak yeni takipçiler kazanılmıştır. Ürün deneyimine referans olabilecek kullanıcı deneyim videoları paylaşılmıştır. Hedef kitlenin takipte olduğu sayfalar ve hashtagler araştırıldı. Hedef kitlenin demografik özellikleri incelendi. Markanın kimliği doğrultusunda güncel trendler takip edilerek içerikler oluşturulmuştur. Postlarda ana öğe olaak ürün/hizmet konumlandı. Organik hedef kitlenin en çok cevap verdiği gün ve saatler belirlendi. Yeni satış noktaları için bölgesel reklamlar çıkılarak satışlar desteklenmiştir.

  • Hedef kitlenin takipte olduğu sayfa, grup ve hashtag'ler araştırıldı.
  • Hedef kitlenin tüm demografik ve psikolojik özellikleri incelendi.
  • Markanın kimliği doğrultusunda sosyal medya dili ve grafik çizgisi oluşturuldu.
  • Postlarda ana öge olarak ürün/hizmet konumlandı.
  • Organik hedef kitlenin en çok cevap verdiği gün ve saatler belirlendi.
  • İstatiksel verilerden faydalanılarak paylaşım çizelgesi oluşturuldu.

Sosyal Medya Ekibi ile planlarımız doğrultusunda satış noktalarımızı destekleyici reklamlar oluşturarak bölgesel kitlelere eriştik. Sosyal medyada varlığımızı kendilerine emanet ettiğimiz Medya Baba'nın çalışmalarını markamız için yararlı ve yerinde buluyoruz. Gelecek adımlarımızı planlarken yine birlikte hareket ediyoruz.

AHMET YILMAZ

CO-FOUNDER