innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem

HİKAYESİ

Kahve Durağı, Türkiye'de 110 şubesi ile hizmet veren güçlü bir zincir markadır. Kahve ve çeşitlerinin yanı sıra Türk ve Dünya mutfağından lezzetleri müşterilerine sunmaktadır. Geniş ürün gamı yani dopdolu menüsü ile Kahve Durağı, sosyal medyadaki takipçilerine her gün iştah açtıran; en yakın şubeyi öğrenmeye sevk eden lezzetli paylaşımlar yapmaktadır.

%0

kat daha fazla mesaj

%0

Sosyal medya sayesinde markayı bilen müşteri artışı %36

0

Sponsorlu reklamlarla sayfa etkileşiminde %62 artış

HEDEF / AMAÇ

Dönemin ruhunu yakalayarak marka bilinirliğini artırma

Varolan müşterilerini korumayı ve marka bilinirliğini artırmayı hedefledi. Farklı reklam modelleri yönetim stratejileriyle denemeler yaparak hangi stratejinin en iyi sonuçları sağlayacağını da belirlemek istedi.

BAŞARI

Sosyal medya hesaplarında daha fazla paylaşım yapmayı ve gönderilerinde daha fazla videoya yer vermeyi başardı. Son 1 yılda şu sonuçları elde etti: -Sayfa takipçilerinin %40'ı Facebook tanıtımları ile ilişkilendirilebilir -Sosyal medya sayesinde markayı bilen müşteri artışı %36 -%27 kat daha fazla mesaj -Sponsorlu reklamlarla sayfa etkileşiminde %62 artış

YÜKLENİYOR

ÇÖZÜM

Doğru hedef kitlelere erişme Pandemi sürecinde mümkün olan en iyi ve en uygun maliyetli Facebook ve Instagram reklamlama modelini uygulayarak varolan hedef kitlesini koruyarak ve marka bilinirliğini artırdı. Görsel ve videolarını en yüksek performansı gösteren reklamlara ve hedef kitlelere yöneltti. Doğru reklamı doğru zamanda doğru hedef kitle ile buluşturdu ve bunların tamamını gerçek zamanlı olarak yaptı.

  • Hedef kitlenin takipte olduğu sayfa, grup ve hashtag'ler araştırıldı.
  • Hedef kitlenin tüm demografik ve psikolojik özellikleri incelendi.
  • Markanın kimliği doğrultusunda sosyal medya dili ve grafik çizgisi oluşturuldu.
  • Postlarda ana öge olarak ürün/hizmet konumlandı.
  • Organik hedef kitlenin en çok cevap verdiği gün ve saatler belirlendi.
  • İstatiksel verilerden faydalanılarak paylaşım çizelgesi oluşturuldu.

2020 yılında kurdukları strateji kapsamında varolan hedef kitlemizi korumaya yardımcı olmakla kalmadılar, cafe-restaurant'larımızı ziyaret eden, sosyal medya hesaplarımızı arayan potansiyel müşterilerin sayısını da artırmamıza yardımcı oldular. Dönemin ruhuna ayak uydurarak doğru kişilere, doğru zamanda ve doğru kreatifle erişmemizi sağladılar. Tüm ekibe sonsuz teşekkürler.

NESLİHAN KARACA

CEO