innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem

HİKAYESİ

Geniş bir ürün yelpazesi ve özellikli ürünleri ile Kocaeli'de 6 şubesi ile faaliyet gösteren Kesmar, bulunduğu konumda güçlü bir market zinciridir. Çoklu kanal pazarlama stratejisi sayesinde, Kesmar şu anda Kocaeli'nin önde gelen market zincirlerinden biridir. 6 şubesinin yanı sıra birçok yeni ve sadık müşterisi vardır.

%0

Potansiyel müşteri artışı

%0

Facebook ve Instagram hedef kitlesine ulaşıldı

0

Kat daha düşük maliyet ile Instagram kampanyaları yürütüldü

HEDEF / AMAÇ

Markayı güçlendirmek

Kesmar, markasını güçlendirmek, mağaza içi satışları artırmak ve marketle ilgili Kocaeli'de ilgi oluşturmak için dijitalde güçlü pazarlama araçlarını kullanmak istedi. Sosyal medya moderasyonunda öncelikli hedefi markanın bilinirliğini korumak, arttırmak ve aidiyetini oluşturmaktır. İkincil hedefi ise: tüm şubeleri üzerinden kampanya ve indirim günlerini daha çok kitleye duyurmaktır.

BAŞARI

Tek bir reklamda birden fazla ürün sergileyen ve insanları şube içindeki kampanyalı ürünlere yönlendiren dönen reklamların daha iyi sonuçlar elde ettiğini keşfetti. Market zinciri Kesmar, durağan görselleri video reklamları ile karşılaştırdığında indirimli ürünlerin sergilendiği göz alıcı hareketler eklemenin hedef kitlesinde ilgi uyandırdığını ve potansiyel müşterileri %81.2 artırdığını keşfetti. Reklam dönüşleri ile Kesmar sadece potansiyel müşterilerini etkileşim yapmalarına değil şubelerini ziyarete etmelerini sağladı. Potansiyel müşterilerini %81.2 artırdığını, %82 oranında Facebook ve Instagram hedef kitlesine ulaşıldığı kaydedilmiştir. 5 kat daha düşük maliyet ile Instagram kampanyaları yürütüldü.

YÜKLENİYOR

ÇÖZÜM

Bilinirliğini ve mağaza satışlarını artırmak için farklı reklam verme amaçlarına sahip kampanyalar yayınladı Sosyal medya hesaplarında yürüttüğü aylık slogan ve hashtag yapıları kullanarak, video ve görseller ile desteklemiş; düzenlediği çekiliş mekanizmaları ile daha çok kullanıcıya erişmiş takipçi ve erişim sayısını arttırmıştır. Şube indirimlerini, yeni şube duyurularını, sektörüne uygun özel gün paylaşımlarını kendi kurumsal çizgisine uygun bir yapıda paylaşmaktadır. "Organik ürünler" adı altında özellikli ürünlerine vurgu yapılmış, gif paylaşımları ile desteklenerek "saklama koşulları" ve "püf noktaları" konseptli paylaşım zinciri oluşturulmuştur. "Mevsim Tazesi", "Kesmar'da Var", "Kesmar'da Pazar" konseptli post paylaşımları ve "Neden Kesmar?" konseptli video çalışmalarını popüler hashtag yapıları ile paylaşarak erişim alanını genişletmiştir.

  • Hedef kitlenin takipte olduğu sayfa, grup ve hashtag'ler araştırıldı.
  • Hedef kitlenin tüm demografik ve psikolojik özellikleri incelendi.
  • Markanın kimliği doğrultusunda sosyal medya dili ve grafik çizgisi oluşturuldu.
  • Postlarda ana öge olarak ürün/hizmet konumlandı.
  • Organik hedef kitlenin en çok cevap verdiği gün ve saatler belirlendi.
  • İstatiksel verilerden faydalanılarak paylaşım çizelgesi oluşturuldu.

Medya Baba ekibi çalışkan, kreatif ve genç beyinlerden oluşan bir ekibe sahip. Dijital ve outdoor alanların hepsinde yürüttükleri stratejilerle markamı mevcut lokasyonunda en iyi şekilde tanıtmış, mevcut müşteri profilimizi mutlu etmeyi başarmış ve birçok olumlu geri dönüş almamıza sebep olmuşlardır. Ekip oldukça dinamik, anlayışlı, başarılı ve planlı bir yapıya sahiptir. Medya Baba ailesine teşekkür eder, onlarla çalışmaktan çok mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Belirli zaman aralıklarıyla yaptığımız toplantılar, sunmuş oldukları raporlar ile markamı en az benim kadar sahiplenen, sorumluluk bilinci yüksek bir ekip olduklarını ayrıca vurgulamak isterim.

Emrullah Keskin

CEO