innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem

HİKAYESİ

HİKÂYE SGT Gurme, Kocaeli ve çevre illerdeki kafe ve restoranlara, içecek gruplarında tedarik yapan bir firmadır. 2017 yılında SGT Gurme adı ile sektöre giriş yapan firma, kendi ürünlerini tanıtmakta ve pazarlamaktadır. Oluşturulan kurumsal kimlikte, birçok içecek grubunu bünyesinde barındıran SGT Gurme’nin nitelikli hizmet ve ürün kalitesini tanıtmak ön plandadır. Yapılan ambalaj tasarımlarında ve sosyal medyada oluşturulan imajda, birbirini bütünleyecek çalışmalar ortaya konulmuştur.

%0

Satışlarda Artış

%0

Takipçi Artışı

0

Çözüm Ortağı Anlaşması

HEDEF / AMAÇ

Hedef kitleye SGT Gurme ürünlerini tanıtmak ve marka bilinirliğini arttırmak

SGT Gurme, markasını güçlendirmek ve tanıtmak adına dijital reklam mecrasını tercih etti. Bu mecrayı tercih ederken SGT Gurme’nin reklamcılıkta öncelikli hedefi, Kocaeli ve çevre illere markasını, ürünlerini tanıtmak ve yapılan prodüksiyon çalışmaları ile birlikte ürünlerin kullanımlarını ve özelliklerini sergilemektir.

BAŞARI

Yapılan sosyal medya ve prodüksiyon çalışmaları ile birlikte ürün taleplerinde %57 artış, hedef kitle erişiminde %63 artış ve organik erişim ile erişilen potansiyel müşterilerde %86 artış kazanarak etkileşimlerinde toplam 2 kat artış elde edildi.

YÜKLENİYOR

ÇÖZÜM

Hedef kitlemiz kafe ve restoranlarına ürün tedarik etmek isteyen işletme sahipleridir. Bu nedenle onların akıllarındaki soruları yanıtlayacak çalışmalar yapılmıştır. Youtube kanalı aktif olarak kullanılmıştır. Ürün kullanımlarını göstermek ve tanıtmak için prodüksiyon çekimleri yapılmıştır. İstatistik veriler ürünlerin en güçlü yanını ortaya çıkarmak için post yapısı ve içeriklerinde kullanılmıştır.

  • Hedef kitlenin takipte olduğu sayfa, grup ve hashtag'ler araştırıldı.
  • Hedef kitlenin tüm demografik ve psikolojik özellikleri incelendi.
  • Markanın kimliği doğrultusunda sosyal medya dili ve grafik çizgisi oluşturuldu.
  • Postlarda ana öge olarak ürün/hizmet konumlandı.
  • Organik hedef kitlenin en çok cevap verdiği gün ve saatler belirlendi.
  • İstatiksel verilerden faydalanılarak paylaşım çizelgesi oluşturuldu.

Kocaeli’de faaliyet gösteren dijital reklam ajansı Medya Baba ile ilk olarak birbirimizi ve hedeflerimizi tanımak adına toplantılar düzenledik. Yaratıcı tasarım ekibi ile ürün ambalajlarımız üzerine konuştuk ve yeni bir ambalaj çalışması ortaya koyduk. Hedef kitlemize seslenecek ve bizi en iyi temsil edecek kurumsal kimliğimiz oluşturdular. Tasarım çalışmalarından sosyal medya çalışmalarına kadar oldukça keyifli bir süreç geçirdik. Hedeflenen kitlemiz, dijital reklamın gücü ile markamızı tanımaya ve ürünlerimizi tercih etmeye başladı. Teşekkür ederiz Medya Baba ve dinamik ekibi.

Serdar Gençer

CEO