innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem

HİKAYESİ

1922 yılında KOCAELİ'nin Kandıra İlçesi Terziler Köyünde kurulan Kandıra Ekmekçi dedelerinden miras kalan, Osmanlı'dan günümüze kadar gelen ve Kandıra'nın köylerinde halen yapılan, ekşi maya yöntemiyle tamamıyla doğal ve katkısız olarak yoğurulan hamurun meşe odunu ateşinde pişirilen, KANDIRA KÖY EKMEĞİNİ, MANCARLI PİDESİNİ, KANDIRA KÖY LOKUMUNU ve 30' a yakın ekmek çeşidini üretmektedir.

%0

Hedef kitleye erişim

%0

Satışlarda artış

0

Reklam kampanyası başına bütçede potansiyel müşteri reklamları ile gözlemlendi

HEDEF / AMAÇ

Yeni özellikli ürünün tanıtımı ve satışı

Özellikli ve her yerde bulunamayacak olan iki ürünü Mancarlı Pide ve Köy Lokumunu daha geniş çevrelere tanıtarak potansiyel müşteri elde etmek.

BAŞARI

Belirlenen hedef kitlenin %92’sine erişildi. Süreç boyunca satışlarda 2 kat artış görüldü. Reklam kampanyası başına bütçede 3 kat düşüş potansiyel müşteri reklamları ile gözlemlendi.

YÜKLENİYOR

ÇÖZÜM

Bu iki ürünü evlere, sofralara sokmak ilk hedef olduğu için daha sıcak ve eğlenceli bir dil oluşturmaya karar verdik. Mancarlı Pide ve Köy Lokumundan yola çıkarak ürünlere ait birer karakter oluşturuldu. Bu karakterleri birbiri ile etkileşime sokarak insanların eğlenerek takip edebileceği bir sosyal medya yönetimi devam etti. Sürecin ilerleyen dönemlerinde, marka aidiyeti ve bilinirliği potansiyel müşteri reklamları ile desteklenerek devam etti. Etkileşime giren hedef kitle sayesinde benzer hedef kitleler oluşturularak bu kitlelere satın alabilecekleri konum, bilgi ve ürünün detayı verildi.

  • Hedef kitlenin takipte olduğu sayfa, grup ve hashtag'ler araştırıldı.
  • Hedef kitlenin tüm demografik ve psikolojik özellikleri incelendi.
  • Markanın kimliği doğrultusunda sosyal medya dili ve grafik çizgisi oluşturuldu.
  • Postlarda ana öge olarak ürün/hizmet konumlandı.
  • Organik hedef kitlenin en çok cevap verdiği gün ve saatler belirlendi.
  • İstatiksel verilerden faydalanılarak paylaşım çizelgesi oluşturuldu.

Osmanlı'dan günümüze kadar gelen, Kandıra'nın köylerinde hala üretilen Mancarlı Pide ve Köy Lokumu ürünlerimin dijital dünyadaki varlığını da duyurdular. Yönettikleri sosyal medya hesaplarımda ürünlerim ve hedef kitlem arasında sıcak, samimi bir etkileşim kurdular. Takipçilerimin markam ve ürünlerim ile etkileşim içerisinde olmasını sağladılar. Köy Lokumu ve Mancarlı Pide ürünleri üzerine sosyal mecralarda stratejiler geliştirerek, yaratıcı fikirler ürettiler. Ayrıcalıklı işlere imza atan Medya Baba ekibi markamın dijitalde de bilinirliğini sağladı.

Mümin Kozan

CEO