innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem

HİKAYESİ

1954 yılından bu yana yani neredeyse yarım asırdır; İzmit/Kocaeli'den dünyaya açılan bir lezzetin, pişmaniyenin öncüsü İpek markası... Kurulduğu günden bu yana, lezzet ve hizmet kalitesinden ödün vermeden Türkiye'nin sınırlarını aşarak Dünya'nın çeşitli yerlerine sızan bir marka olmuştur. Pişmaniyenin yanı sıra lokum, çekme helva ve saray helvası, kestane şekeri gibi geleneksel tatlara da marka ürün çeşitliliğinde yer vermektedir.

%0

Hedef kitlenin %62.1’i ile etkileşim

%0

Hedeflenen etkileşimden daha fazlası

0

Üzerinde hedef kitleye erişim

HEDEF / AMAÇ

Tüketiciyi satın alma noktasında online mağazaya yönlendirme

Tüketiciyi satın alma noktasında online mağazaya yönlendirmek Ağırlıklı olarak Kocaeli, Sakarya, Bursa, Düzce, Ankara, Bolu ve Eskişehir'de bayiileri bulunan marka, satışlarını Türkiye'nin her yerine gönderim yaptıkları online mağazada arttırmak istedi. Bulunduğu lokasyon ve şehirlerde zaten tercih edilen marka, online mağazadan satışını arttıracak bir sosyal medya moderasyonuna ihtiyaç duyuyordu. Markanın geleneksel yapısı güncel ve duygulara dokunan slogan yapıları ve görseller ile desteklenerek şekillenen bir paylaşım planı oluşturulmuştur. Her paylaşımda online mağaza linki verilmiş, kullanıcıları online mağazadan alışverişe sevk edecek paylaşım stratejisi oluştrulmuştur. Kullanıcılara doğru zamanda, doğru duygulardan seslenilmiş; satış arttırmaya yönelik bir yol izlenirken PR çalışmalarının da üzerinde durulmuştur.

BAŞARI

Süreç boyunca sosyal medya sayfaları üzerinden toplam 1 milyonun üzerinde hedef kitleye erişim sağlanırken aktif bir etkileşim profili çizildi. 2000’in üzerinde mesaj hedef kitleden alındı.

YÜKLENİYOR

ÇÖZÜM

Hedef kitlenin tüm demografik ve psikolojik özellikleri incelendi, bu doğrultuda kullanıcıların ilgisini çekecek ve onları online satışa yönlendirecek nitelikte postlar oluşturuldu. Demografik ve psikolojik özellikleri incelenen hedef kitleye Benzer Hedef Kitle reklamı ve Dinamik Reklamlar hazırlandı. Dinamik reklamlar ile ürünlerin nasıl satın alınabileceği ve markanın isminin rakipleri arasından sıyrılabilmesi adına devam ettirildi ve geri dönüşler kısa sürede rakiplerinin üstüne çıkan rakamları vermeye başladı.

  • Hedef kitlenin takipte olduğu sayfa, grup ve hashtag'ler araştırıldı.
  • Hedef kitlenin tüm demografik ve psikolojik özellikleri incelendi.
  • Markanın kimliği doğrultusunda sosyal medya dili ve grafik çizgisi oluşturuldu.
  • Postlarda ana öge olarak ürün/hizmet konumlandı.
  • Organik hedef kitlenin en çok cevap verdiği gün ve saatler belirlendi.
  • İstatiksel verilerden faydalanılarak paylaşım çizelgesi oluşturuldu.

Kreatif, dinamik ve oldukça neşeli genç bir takımla işbirliği içinde olmak bizi çok mutlu ediyor! Medya Baba ile yürüttüğümüz sosyal medya işlerimizde markamızı doğru hedef kitleye, doğru mesajlarla ilettiklerini görüyor ve bunun satış kısmında da artılarını gözlüyoruz. Çalışmaya başladığımız ilk günden beri sürdürdükleri disiplin, anlık ve kalıcı çözümler, markamızın dijital işleri için onlara güvenmenin ne kadar doğru bir karar olduğunu gösteriyor.

Yücehan Canıgeniş

CEO