innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem

HİKAYESİ

Özler Lezzet Pazarı, Kocaeli/İzmit'te 1961'den beri ürün ve lezzet kalitesinden hiçbir şey kaybetmeyerek hizmet vermiş bir markadır. Özler Lezzet Pazarı, bulunduğu şehir ve lokasyonda 60 yıldır bilinen ve sıkça tercih edilmektedir. Sosyal mecralarda marka bilinirliği ve hem var olan hem de potansiyel müşteri profili düzenli olarak paylaşılan içeriklerle desteklenmektedir.

%0

Potansiyel müşterilerde artışı

%0

Daha fazla potansiyel müşteriye erişim

0

Daha fazla müşteri ile etkileşim

HEDEF / AMAÇ

Köklü marka geçmişini ve lezzet kalitesini sosyal mecralarda

Bir restoran markası olarak zaten bilinen ve tanınan Özler Lezzet Pazarı'nın değişen ve gelişen iletişim ortamında marka başarısını yalnızca restorana gelen müşterilerle değil; sosyal medyada üretilen video ve post içerikleriyle topladığı takipçi sayısı ve etileşim oranlarıyla da desteklenmektedir. Güncel olarak yönetilen Facebook, Instagram ve Twitter sayfalarıyla Özler Lezzet Pazarı, takipçilerine birinci ağızdan "Restoran sektöründe uzun yıllardır başarılı olmasının sebebi"ni açıklar niteliktedir. Özler Lezzet Pazarı sayfası, sosyal medya hesaplarını günün koşullarını takip ederek ve göz önünde bulundurarak; takipçilerden gelen yorumlara ve mesajlara hızlı dönüş sağladığı başarılı itibar yönetimi ile kendini güncel tutan bir restoran markası sayfasıdır.

BAŞARI

Bir restoran markası olarak zaten bilinen ve tanınan Özler Lezzet Pazarı'nın değişen ve gelişen iletişim ortamında marka başarısını yalnızca restorana gelen müşterilerle değil; sosyal medyada üretilen video ve post içerikleriyle topladığı takipçi sayısı ve etkileşim oranlarıyla da desteklendi. Potansiyel müşterilerde %100 artış kazanıldı.

YÜKLENİYOR

ÇÖZÜM

Ürünler ve mekan ile ilgili hazırlanan profesyonel prodüksiyon çekimleri sosyal mecralarda yayınlandı. İnsanları rezervasyon yaptırmaya teşvik eden ve marka sadakatini güçlendiren paylaşımlarla hem var olan hem de potansiyel müşterlere ulaşıldı.

  • Hedef kitlenin takipte olduğu sayfa, grup ve hashtag'ler araştırıldı.
  • Hedef kitlenin tüm demografik ve psikolojik özellikleri incelendi.
  • Markanın kimliği doğrultusunda sosyal medya dili ve grafik çizgisi oluşturuldu.
  • Postlarda ana öge olarak ürün/hizmet konumlandı.
  • Organik hedef kitlenin en çok cevap verdiği gün ve saatler belirlendi.
  • İstatiksel verilerden faydalanılarak paylaşım çizelgesi oluşturuldu.

Medya Baba ekibi, oluşturdukları stratejiyi yaratıcı fikirlerle şekillendirerek sosyal medya takipçilerim ile buluşturdular. Sosyal mecralarda oluşturdukları iletişim dili sayesinde takipçiler Özler Et ile daha fazla etkileşime girdi ve rezervasyon sayılarımda artış yaşandı. Aktif sosyal medya yönetimleri sayesinde kullanıcılar memnuniyetlerini tüm mecralardan paylaştı. Tüm ekibe teşekkür ederim.

Eda Öz

Ceo