innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem

HİKAYESİ

Özel Aden Ağız ve Diş Sağlığı Poliklniği, Kocaeli'de faaliyet gösteren bir firmadır. 2 ayrı şubesi ile hizmet vermektedir. Aden sanat ve Aden çocuk birimleri ile, farkındalık oluşturmaktadır. Bu birimlerde çocuklara ve sanata yönelik çalışmalar düzenlenmektedir. Sosyal medya hesaplarında, TDB (Türk dişhekimleri birliği)'nin izinleri doğrultusunda, ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirici paylaşımlar yapılmaktadır. Doktor ve birim bilgilendirmeleri, diş sağlığı ile ilgili dikkat edilecek noktalar gibi içerikler, TDB izinleri doğrultusunda paylaşılmaktadır. Doktor tavsiyeleri, doktorların kendi fotoğrafları ile çalışılmaktadır. Bunun yanı sıra konseptler doğrultusunda, belirli alanlara hitap eden mottolar tercih edilmektedir. Örneğin; “bir gülüş” konsepti, gülüş tasarımı uygulamasına vurgu yapılarak, günlük hayattaki kullanımı ile bağdaştırılmıştır.

%0

Hedef kitle optimizasyonunda daha fazla dönüş

%0

Ağız ve diş sağlığı hakkında daha fazla bilgilendirme

0

kat Instagram hikaye reklamlarında daha düşük bütçe maliyeti

HEDEF / AMAÇ

Marka Bilinirliğini Arttırarak Tercih Edilir Olmak

Hedef kitlesine uygun reklam mecraları belirlenerek harcanan bütçe düşürülmüş ve daha fazla hedef kitleye ulaşılmıştır. Hedef kitle ile etkileşim optimizasyonunda 3 kat daha fazla dönüş kazanıldı. Ağız ve diş sağlığı hakkında 7 kat daha fazla genel bilgilendirme yapıldı. Instagram Hikayeler reklamları ile 4 kat daha düşük bütçe maliyeti elde edildi.

BAŞARI

Hedef kitlesine uygun reklam mecraları belirlenerek harcanan bütçe düşürülmüş ve daha fazla hedef kitleye ulaşılmıştır.Hedef kitle ile etkileşim optimizasyonunda 3 kat daha fazla dönüş. Ağız ve diş sağlığı hakkında 7 kat daha fazla genel bilgilendirme. Instagram Hikayeler reklamları ile 4 kat daha düşük bütçe maliyeti

YÜKLENİYOR

ÇÖZÜM

Hedefine ulaşma konusunda yasaklara sahip olduğu için izleyeceği yön buna göre belirlenmiştir. Görsel paylaşımlarında bigilendirici mesajlara verilmiş, bunun yanı sıra hazırlanan çalışmalar sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çekecek şekilde dizayn edilmiştir. Dönemsel olarak bilgilendirici hazırlanan paylaşım konuları değişiklik göstermiştir. Bu dikkat edilerek oluşturulan özel hedef kitlelerine dinamik reklamlar ile ulaşılmıştır. Süreç içerisinde Facebook mecrasında devam eden reklamlara değişen sosyal medya koşulları ve hedef kitlenin mecra değişimleri izlenerek bu mecrada da reklam çıkılmaya başlanmıştır. Instagram reklamları ile 6 kat daha fazla hedef kitleye erişim elde edilirken kullanılan Instagram Hikaye reklamları ile 4 kat daha düşük bütçe maliyeti ile hedef kitleye ulaşılmıştır.

  • Hedef kitlenin takipte olduğu sayfa, grup ve hashtag'ler araştırıldı.
  • Hedef kitlenin tüm demografik ve psikolojik özellikleri incelendi.
  • Markanın kimliği doğrultusunda sosyal medya dili ve grafik çizgisi oluşturuldu.
  • Postlarda ana öge olarak ürün/hizmet konumlandı.
  • Organik hedef kitlenin en çok cevap verdiği gün ve saatler belirlendi.
  • İstatiksel verilerden faydalanılarak paylaşım çizelgesi oluşturuldu.

Medya Baba ekibi, kurulduğumuz günden bugüne markamızı iyi analiz ederek, tüm fikir ve tasarımlarımızı hedef kitlemiz ile buluşturdu. Sosyal mecralarda ve kurumsal basılı çalışmalarımızda fikre ve temaya dayalı bir iletişim dili oluşturdu. Tüm tasarımlar bir fikir üzerine şekillendi. Belirli periyodlarda bizimle stratejik toplantılar yaparak markamızla aidiyet duygusunu oluşturdular. Medya Baba'nın üretici, enerji ve sevgi dolu ekibi Aden için fikirler üreterek markamızın bilinirliğini ve tercih edilebilirliğini arttırdı.

İlknur Boztaş Karabıyık

Company Manager