innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem

HİKAYESİ

Kocaeli'nin su idaresi olan İsu Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesaplarında, kente sağladığı faydaları, su ile ilgili tasarruf önerilerini, suyun yaşamdaki yerini ve fatura bilgilendirme gibi konulara yer vermektedir. Periyodik oluşturulan mottolar, marka algısı ile bütünleştirilmiştir. Örneğin; “Yaşam sudan gelir” mottosu, evrensel içerikler ile desteklenerek, markaya entegre edilmiştir. Kent bilgilendirme görselleri de aynı şekilde, sayfada dinamik bir yapı oluşturmak amacıyla kültürel bilgilendirmeler kapsamında hazırlanmıştır. Tasarruf önerileri çalışmaları, günlük yaşantıda dikkat edilecek konuları içermektedir. Bu sayede hem doğaya hem de maddi olarak bireylere katkı sağlayan içerikler, takipçilere sunulmuştur. Sayfa, prodüksiyon ve çekiliş çalışmaları ile de hareketlendirilmiştir.

%0

kat daha fazla reklam ile dönüş

%0

Her ay Kocaeli lokasyonunda aktif olan Facebook hedef kitlesine erişim

0

kat diğer Su ve Kanalizasyon İdarelerine oranla takipçi artışında yükseliş

HEDEF / AMAÇ

Kullanıcı Sadakatinin Sağlanması

İsu Genel Müdürlüğü, sosyal medyadaki kullanıcıların, sayfa sadakatini koruması ve takipçi sayısının artışını ve çeşmeden su içen hane sayısını arttırmayı hedeflemektedir. Kente katkılarından bahsederek, kişilerin çalışmalardan haberdar olmasını sağlamak ve suyun çeşmeden içilme oranının artmasını hedeflemektedir. Suyun analizi, döngüsü, altyapı çalışmalarının titizliği sayesinde, çeşme sularının kalitesi artmaktadır. Bu artışın vurgulanarak, kullanım oranlarının da doğru orantılı şekilde artmasını sağlamaktır.

BAŞARI

Yürütülen süreç ile lokasyonda bulunan her eve ulaşılmıştır. Şehrin halkına İSU'nun hizmetleri başarılı bir şekilde aktarılmış ve diğer SU ve Kanalizasyon İdareleri Sosyal Medya Hesaplarına oranla takipçi ve etkileşim rakamlarında yüksek istatistik kazanılmıştır. 5 kat daha fazla reklam ile dönüş, diğer Su ve Kanalizasyon İdareleri sıralamasında 8 kat yükselme ve artışında 4 kat yükseliş kazanıldı. Her ay Kocaeli'nde aktif olan Facebook ve Instagram kullanıcılarının %90'ına ulaşılmaktadır.

YÜKLENİYOR

ÇÖZÜM

Sayfa sadakatini ve takipçi sayısının arttırmayı hedefleyen İSU, Özel ve Benzer hedef kitleleri oluşturarak potansiyel kitlesi üzerindeki etkisi incelendi. Alınan veriler sayesinde video reklamları ve dinamik reklamlar kullanılarak birinci öncelik olan etkileşim ve yeni potansiyel takipçi kitlesine ulaşıldı. İSU reklamları ile test ve öğrenme felsefesini izledi. Farklı kitle hedefleme stratejilerini sürekli olarak test etmenin yanı sıra İSU, Facebook, Instagram, Audience Network kullanarak daha fazla hedef kitleye farklı mesajlar ile ulaştı. Paylaşımlarda verilen mesajlara göre belirlenen reklamlar ve hedef kitleler İSU'nun diğer sayfalara göre daha doğrusal bir grafik çizmesine ve sıyrılmasını sağladı. Aynı zamanda mobil uygulaması için 2018'in son çeyreğinde başlanan süreç ile daha önceden etkileşim sağlayan hedef kitlere re-marketing ile hedeflenmekte ve Mobil uygulamanın indirilmesi davranışını sağlamak hedeflenmektedir.

  • Hedef kitlenin takipte olduğu sayfa, grup ve hashtag'ler araştırıldı.
  • Hedef kitlenin tüm demografik ve psikolojik özellikleri incelendi.
  • Markanın kimliği doğrultusunda sosyal medya dili ve grafik çizgisi oluşturuldu.
  • Postlarda ana öge olarak ürün/hizmet konumlandı.
  • Organik hedef kitlenin en çok cevap verdiği gün ve saatler belirlendi.
  • İstatiksel verilerden faydalanılarak paylaşım çizelgesi oluşturuldu.

Üretken, değerlerine sahip çıkan, enerji dolu Medya Baba ekibi, hedeflerimiz ve kurumsal yapımız doğrultusunda dijital mecralarda vatandaşlarımız ile etkileşim kurmamızda destek oldu. Kurum içi iş planlamamızla da denk giden prodüksiyon çekimleri yaptılar. Prodüksiyon çekimleri ve post görselleri dijitalde yer almanın dışında, şube içi ekranlarda, otobüs hatlarında, web sitemizde vs. yer alarak tüm platformlarda hedef kitlemiz ile buluşturuldu. Facebook ve instagramda sponsorlu reklam yönetimleri ile tüm vatandaşlarımız İSU'dan, projelerimizden, yatırımlarımızdan haberdar oldu.

Barış Karaalp

Communacation Department Head