innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem

HİKAYESİ

Kesmar, her geçen gün hizmet kalitesini arttıran ve buna bağlı olarak devamlı müşteri profilini sadakatli bir kullancıya dönüştüren yapısıyla Kocaeli'de 6 şube ile faaliyet gösteren bir süpermarket işletmesidir.

%0

Potansiyel müşteri artışı

%0

Sanal Market Trafiği

0

Kat daha düşük maliyet ile Instagram kampanyaları

HEDEF / AMAÇ

Kullanıcıları Sanal Market'e Yöneltmek ve Kampanyalardan Haberdar Etmek

Sosyal medyadaki serüvenine marka bilinirliğini arttırmak, marka profilini güçlendirmek için başlayan Kesmar; şubelerde yakaladığı ilgi ve alakayı, dijitalde de yakaladı. 2019 itibariyle büyük ve önemli projeleri hayata geçiren Kesmar; sosyal medya moderasyonunda da yeni bir sürece girdi. Kesmar için; yeni projelerini ve kampanyalarını daha çok ön plana çıkaracak, "Neden Kesmar?" sorusunu cevaplar nitelikte bir yıllık strateji oluşturuldu. Kocaeli'de bir ilk olarak sanal market uygulamasını hayata geçiren Kesmar için kullanıcıları ilk olarak Sanal Market'ten haberdar etmeye yönelik; bilinirliği ve ulaşılabilirliği arttırmaya yönelik paylaşımlar planlandı.

BAŞARI

Tek bir reklamda birden fazla ürün sergileyen ve insanları şube içindeki kampanyalı ürünlere yönlendiren dönen reklamların daha iyi sonuçlar elde ettiğini keşfetti. Market zinciri Kesmar, durağan görselleri video reklamları ile karşılaştırdığında indirimli ürünlerin sergilendiği göz alıcı hareketler eklemenin hedef kitlesinde ilgi uyandırdığını ve potansiyel müşterileri %80 artırdığını keşfetti. Reklam dönüşleri ile Kesmar sadece potansiyel müşterilerini etkileşim yapmalarına değil şubelerini ziyarete etmelerini sağladı. Potansiyel müşterilerini %80 artırdığını, %82 oranında Facebook ve Instagram hedef kitlesine ulaşıldığı kaydedilmiştir. 6 kat daha düşük maliyet ile Instagram kampanyaları yürütüldü.

YÜKLENİYOR

ÇÖZÜM

Bilinirliğini ve mağaza satışlarını artırmak için farklı reklam verme amaçlarına sahip kampanyalar yayınladı Sosyal medya hesaplarında yürüttüğü aylık slogan ve hashtag yapıları kullanarak, video ve görseller ile desteklemiş; düzenlediği çekiliş mekanizmaları ile daha çok kullanıcıya erişmiş takipçi ve erişim sayısını arttırmıştır. Sanal Market'ten haberdar etmeye yönelik; bilinirliği ve ulaşılabilirliği arttırmaya yönelik paylaşımlar planlandı.

  • Hedef kitlenin takipte olduğu sayfa, grup ve hashtag'ler araştırıldı.
  • Hedef kitlenin tüm demografik ve psikolojik özellikleri incelendi.
  • Markanın kimliği doğrultusunda sosyal medya dili ve grafik çizgisi oluşturuldu.
  • Postlarda ana öge olarak ürün/hizmet konumlandı.
  • Organik hedef kitlenin en çok cevap verdiği gün ve saatler belirlendi.
  • İstatiksel verilerden faydalanılarak paylaşım çizelgesi oluşturuldu.

Yaklaşık 3 yıl önce başlayan marka konumlandırma hikayemizde ilk işbirliği yaptığımız birlikte çokça özellikle sosyal medya ilgili değerlendirmeler sonucunda müşterilerden aldığımız geribildirimlere göre nekadar doğru tercih yağtığımızı görmekteyiz. Tüm sosyal medya çalışmaları prodüksiyon fikirlerler ve tüm tasarım çalışmaşarı anlamında Medyababa nın kentimiz için inanılmaz bir fırsat ve değer olduğunu düşünüyorum öyle tahmin ediyorum ki ulusalda da Bahse konu tüm çalışmalarıyla Çok daha iyi yerlere geleceklerdir. En önemlisi de inanılmaz üretken ve inovatif bir ekip yapısı olması ve mükemmel müşteri ilişkilerine sahip olmaları. Kesmar Medyababa ile #iyikivar

Emrullah Keskin

CEO