innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem

HİKAYESİ

Kahve Durağı, Türkiye'de çok sayıda bayisi olan bir markadır. Ürün gamı olarak, kahvenin yanı sıra dünya mutfağından lezzetleri ve menüleri de müşterilerine sunmaktadır. Bu kapsamda sosyal medyada günün her saati yiyecek ve içecek tüketimine vurgu yapmaktadır. Sabahları kahvaltı, öğlen ve akşamları çeşitli yemekler, günün her saati kahve çeşitleri, nargile gibi ürün gamına vurgu yapan paylaşımlar çalışılmaktadır.

%0

tıklama başına daha az düşük maaliyet

%0

kat daha fazla dönüşüm reklamları ile yüksek tıklama oranı

0

üzerinde Facebook'ta sadık takipçi kitlesi

HEDEF / AMAÇ

Tercih edilir olmak

Kahve Durağı, cafe restoran yapısı ve zengin menüsü ile, benzerleri içinden tercih edilir olmayı hedeflemektedir. Bunun dışında verdiği bayilikleri de sosyal medya hesaplarına duyurarak franchise alanında da çalıştığı bilgisini iletmektedir. Take away ve paket ürünleri, bu alanarda da satışı desteklemeyi amaçlamaktadır.

BAŞARI

Trafik reklamı hedefiyle karşılaştırıldığında, dönüşüm reklamı hedefiyle tıklama başına % 73 daha düşük maliyet harcaması yapıldı.Trafik reklamı hedefiyle karşılaştırıldığında, dönüşüm reklamı hedefiyle 3 kat daha yüksek tıklama oranı elde edildi. Sadık Takipçi kitlesi Facebook mecrasında 94 bin'in üzerinde ve gün geçtikçe artmaktadır.

YÜKLENİYOR

ÇÖZÜM

Kahve Durağı, son kullanıcıya ulaşmak istemek ile birlikte gücüne güç katmak ve Franchise vermek hedefleri olduğu için iki farklı yol izlenmiştir. Dönüşümler reklam hedefini kullanmak, bir reklamverenin kampanyasının seçilen dönüşüm işlemini gerçekleştirme olasılığı en yüksek olan kullanıcılara ulaşmasını sağlar. Bu nedenle Kahve Durağı son kullanıcısına ulaşmasını istediği paylaşımlarda dönüşüm reklmlarını kullanmıştır. Aynı zamanda Türkiye'nin dört bir yanında yer alan şubelerine son kullanıcılarının ulaşabilmesi adına trafik reklamları ve dönüşüm kullanarak reklamlama modelleri arasında karışılaştırma yapılmıştı ve dönüşüm reklmları ile daha fazla web sitesine yönlendirme kazanılmıştır. Franchise alanında daha fazla büyümek adına ise açmış olduğu şubeleri sergileyerek olası yeni Franchise başvurularını çekmek hedeflemesinde yine trafik ve dönüşüm reklamlarından faydalanılmıştır. Bunun sonucunda 2018 son çeyreğinde toplam 50'in üzerinde şubesi ile hizmet vermektedir.

  • Hedef kitlenin takipte olduğu sayfa, grup ve hashtag'ler araştırıldı.
  • Hedef kitlenin tüm demografik ve psikolojik özellikleri incelendi.
  • Markanın kimliği doğrultusunda sosyal medya dili ve grafik çizgisi oluşturuldu.
  • Postlarda ana öge olarak ürün/hizmet konumlandı.
  • Organik hedef kitlenin en çok cevap verdiği gün ve saatler belirlendi.
  • İstatiksel verilerden faydalanılarak paylaşım çizelgesi oluşturuldu.

Medya Baba ekibi, Kahve Durağı için fikir ve temaya dayalı iletişim stratejisi oluşturdu. Oluşturdukları stratejiyi sosyal medya mecralarında, indoor ve outdoor'da başarılı bir şekilde kullandılar. Daha ölçülebilir sonuçlar ve düşük bütçelerle sosyal mecralarda sponsorlu reklam kampanyalarımızı yönetti. Başarılı kampanya yönetimleri ile tüketicilerin sponsorlu reklam gönderilerinden zevk almasını, postları paylaşmasını ve markamızı konuşmasını sağladılar. Belirli dönemlerde sosyal mecralarda çekilişler yaparak hedef kitle ile etkileşimi arttırdılar. Markamız için yaptıkları tüm çalışmalar sonucunda şubelerimin trafiği arttı ve tüketiciler üzerinde marka aidiyeti duygusu gelişti.

Neslihan Karaca

CO-FOUNDER