innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem

HİKAYESİ

İnovatif tasarıma sahip olan Mesh Stick’in tüm pratik özelliklerini sosyal medya hesaplarımızda kullanım alanlarıda göstererek görsellerde işledik. Kullanılan font ailesi, renk tonları markanın kurumsal yapısına uygun olarak seçilmiştir. Ara ara font ailesinde değişiklik yaparak da takipçilerimizin dikkatini çekecek yol izledik. Story kanadında özel günleri konu alarak markayla bağdaştırıcı bir yapı oluşturduk. En önemli özelliği ‘’karıştırmak’’ olan Mesh Stick’i farklı video konseptlerinde uyguladık. Markanın bilinirliliğini sağlamak adına ürün içeriklerinin ve satış noktalarının yer aldığı tasarımlar ortaya çıkardık.

%0

Dönüşümler için optimize edilen reklamlardan reklam harcaması getirisi

%0

Dönüşümlü reklamlardan daha fazla etkileşim

0

Kat daha düşük Instagram mecrasında Facebook reklamlarına oranla maaliyet

HEDEF / AMAÇ

Ürün bilinirliğini artırmak

Markanın kullanım alanlarını farklı metin yapıları ve çeşitli görsellerle destekleyerek müşteride bir algı oluşturmaya çalıştık. Ürün içerikleri ile ilgili bilgi vererek müşterileri online alım ve satış noktalarına yönlendirdik. Birçok satış noktasına sahip olan Mesh Stick için prodüksiyon çalışması düşündük ve hedef kitlemize seslendik. Diğer hazır demleme çaylar ile arasındaki farkları ortaya koyan tasarımlar çalıştık. Story kanadı için gif kısmınıda aktif tutmak istedik ve Mesh Stick’i gif halinde uyarladık. Bu sayede takipçilerimiz gif kanadında Mesh Stick’i seçebilmektedir. Alıcıyı harekete geçirici mekanlarda Mesh Stick’in fotoğraflarına yer verdik. Eğlenceli itibar diliylede takipçilerimizle iletişime geçtik.

BAŞARI

Kalitesi ve ürün lezzeti, sınırlarını Kocaeli'de bulunan üretim fabrikasının dışına çıkarmıştır. Bugün, dünya üzerinde 40'ı aşkın ülkede satışa sunulmuş olan Mesh Stick markasına sosyal medyada da güçlü ve yenilikçi yapısını temsil eden içerikler üretilerek çok daha fazla kişiye ulaşılmıştır.

YÜKLENİYOR

ÇÖZÜM

Markanın sosyal medya hesaplarında, ürünün inovatif oluşu vurgulanarak video çalışmaları ve durağan görsel içerikler üretilerek, sayfayı takibe teşvik edici hashtag yapıları kullanılmaktadır. Mesh Stick markasının sosyal medya hesaplarındaki paylaşım zinciri, düzenlenen çekiliş mekanizmaları, mevsime uygun içerikler ve markanın özellikle hitap ettiği meslek grupları göz önün bulundurularak oluşturulmuştur. Oluşturulan içeriklerle sosyal medyada son kullanıcıya ulaşmayı hedefleyen, organik takipçilerle etkileşim ve iletişimde olan bir moderasyon yapısı mevcuttur. Kullandığı dil, takipçilerine seslenen ve onları harekete geçiren bir yapıya sahiptir. Hatta zaman zaman takipçilerine direkt olarak sorular sorar ve eş zamanlı olarak itibar yönetimi ile sağlıklı bir moderasyon süreci ortaya koyulmaktadır. Doğru zamanlama ve uygun içerik ile paylaşım stratejileri etkili ve güncel bir yapıdadır.

  • Hedef kitlenin takipte olduğu sayfa, grup ve hashtag'ler araştırıldı.
  • Hedef kitlenin tüm demografik ve psikolojik özellikleri incelendi.
  • Markanın kimliği doğrultusunda sosyal medya dili ve grafik çizgisi oluşturuldu.
  • Postlarda ana öge olarak ürün/hizmet konumlandı.
  • Organik hedef kitlenin en çok cevap verdiği gün ve saatler belirlendi.
  • İstatiksel verilerden faydalanılarak paylaşım çizelgesi oluşturuldu.

Genç ve güçlü kadrosuyla Medya Baba ekibi enerjisini de markamıza yansıttı ve tüm çalışmalarında beklediğimiz performansın üzerinde bir etkileşim sağladı. Yapılan güzel tasarımlarla, marketing çalışmalarımıza doğrudan etki etti ve E-ticaret pazarında pazar payımızın büyümesini sağladı. Globalde sosyal medya çizgilerini takip ederek, markamızın sosyal medya hesaplarını aktif tuttu ve hedef kitlemizin üzerinde farkındalığı arttırdı. Prodüksiyon alanında ise çekilen ürün fotoğrafları ve ürünler için yapılan animasyon çalışmalarıyla markamıza prına katkı sağlamıştır. Yıllık medya planlamalarını ay ay yapmış oldukları sosyal medya toplantılarında göstererek, markamızın hedeflerini canlı tutarak başarıyı sağladı. Medya Baba ekibine kreatif fikirleri ve çözüm odaklı yapılarından dolayı gönülden teşekkür ederim.

Serhat Çalışkan

CEO