innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem

HİKAYESİ

Kurum kimliğine uygun, müşteri memnuniyetinin esas alındığı hizmet anlayışı ile Ark Oto, Kocaeli'de bulunan Volkswagen yetkili bayisidir. 1997 yılında Kocaeli'de kurulmuştur. Bölgedeki Volkswagen araçlarına servis ve showroom satış konusunda eğitimli ve uzman ekibi ile destek vermektedir.

%0

Gönderi etkileşimi başarısı

%0

Video dönüşümlerinde potansiyel müşteri başına ücrette düşüş

0

Erişilen müşteri sayısı

HEDEF / AMAÇ

Marka Bilinirliğini Artırmak

Ark Oto, sosyal medya hesaplarında marka bilinirliğini arttırmayı hedeflemiştir. Bu hedef doğrutusunda, Kocaeli bölgesi ve yakın çevrelerde Volkswagen yetkili servisi olarak tanınmayı amaç edinmiştir. Bu amaç doğrultusunda; VW araç satışı, VW ve Audi yetkili servisi, DOD 2. el araç satışı konularında bilinirliği arttırmayı talep etmiştir. Bireylerin bu konularda Ark Oto'ya yönlenmesi istenmiştir.

BAŞARI

Görsel ve video çalışmalarının sponsorlu yayınlanması sonucu potansiyel hedef kitle ile %677 oranında artış yakalandı. Bu başarı grafiği sonucunda potansiyel müşteri başına ücrette %91 oranında bir düşüş sağlandı. Instagram mecrasında ay sürecince erişilen müşteri sayısı 2.003.425. Gönderi etkileşimi %677 oranında artış kazandı. Video dönüşümlerinde potansiyel müşteri başına ücrette düşüş %91 oranında görüldü.

YÜKLENİYOR

ÇÖZÜM

Marka için sosyal medyada marka ile bütünleşen içerikler üretilerek, bütünsel kapsamda çalışmalar tasarlanmıştır. Ark kelimesi, “fark” kelimesi ile bağdaştırılarak paylaşımların içinde kullanılmıştır. Farklı dokun, farklı bak, prestij farkı gibi yapılar, araç özelliklerine göre oluşturulmuştur. Araç özelliklerinin yanı sıra servis kısmı için de aynı şekilde “fark” kelimesi içerisindeki “ark” kelimesi vurgulanarak servis yönlendirmeleri yapılmıştır.

  • Hedef kitlenin takipte olduğu sayfa, grup ve hashtag'ler araştırıldı.
  • Hedef kitlenin tüm demografik ve psikolojik özellikleri incelendi.
  • Markanın kimliği doğrultusunda sosyal medya dili ve grafik çizgisi oluşturuldu.
  • Postlarda ana öge olarak ürün/hizmet konumlandı.
  • Organik hedef kitlenin en çok cevap verdiği gün ve saatler belirlendi.
  • İstatiksel verilerden faydalanılarak paylaşım çizelgesi oluşturuldu.

Sosyal medyada markamın var olması, hedeflenen kitlede bilinirlik ve farkındalık oluşturdu. Medya Baba ekibi ile, ürünlerimin profesyonel fotoğraf ve videoları çekildi, sosyal medya dili ile uyarlanarak dijitaldeki gerçek hedef kitle ile buluştu. Sosyal medya ve prodüksiyon ekibinin kreatif ve entegre çalışmaları sayesinde, showrooma gelen müşterilerde artış oldu. Medya Baba'nın enerjik ekibi, sosyal medyadaki enerjimizi de yükselterek markamızın bilinirliğinin artmasını sağladı.

Serhan Kasım

General Director